Datum

8 september 2018 12:30

Accommodatie

Onbekend

Bunde JO15-1 is in de eerste bekerronde ingedeeld in een poule met alleen maar buren. Volgende week wacht IBC ’03 in Itteren, vorige week kwam RKUVC uit Ulestraten op bezoek in Bunde en nu moesten in Meerssen de degens gekruist worden met het JO15-2 team van de plaatselijke SV. De club vierde vorig weekend nog haar 100-jarig bestaan. Een heuse mijlpaal en dus zijn de felicitaties van onze zijde meer dan op zijn plaats. Bij deze. Hoeveel keer zouden teams van Bunde en Meerssen trouwens in die 100 jaar tegenover elkaar hebben gestaan? Een mooie huiskamervraag. Antwoorden mogen op een ouderwetse briefkaart naar uw verslaggever. U mag er een potje naast zitten…

Bunde begon sterk in Meerssen. De bal werd goed rondgespeeld en de thuisploeg kwam er niet aan te pas. Dat het scorebord na 5 minuten al 0-1 aangaf, was op dat moment niet meer dan logisch. Het was Sem C die eerst nog op de keeper stuitte, maar in tweede instantie de bal toch in het doel wist te deponeren. Bunde bleef domineren en mocht na een klein kwartier spelen een hoekschop nemen. Sem M ging achter de bal staan en liet zien dat zijn inswinger van vorige week geen toevalstreffer was. Hij deed het namelijk gewoon nog een keer: 0-2. De groen/witten bleven aandringen en het spel speelde zich voornamelijk op de helft van de thuisploeg af. Juul had na 20 minuten pech dat zijn schot via de keeper op de paal uit elkaar spatte. Anders was de beslissing mogelijk al in een vroeg stadium gevallen. Toch scoorde Bunde vlak voor rust nog een derde keer. Noah wist, na een voorzet van Sem C, de keeper van dichtbij te verschalken. En zo gingen de gasten met een comfortabele 0-3 voorsprong rusten. Meerssen was er niet aan te pas gekomen. Keeper Lars hoefde niet één keer handelend op te treden.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld. Meerssen was nadrukkelijker aanwezig dan voor de rust en had zich nu duidelijk beter ingesteld op het spel van Bunde . De gasten leken het daarentegen wel te geloven en dat was terug te zien in het spel. In plaats van de voetballende oplossing te zoeken werd te vaak gekozen voor een (blinde) lange bal. Goede combinaties waren daardoor schaars. Toch had Bunde na een kwartier spelen een vierde treffer kunnen, en misschien wel moeten, scoren toen Sem M alleen op de doelman kon afgaan. Zijn lob ging weliswaar over de keeper, maar ook over het doel. Aan de andere kant kon Meerssen ook niet echt potten breken. Ze probeerden het wel, maar de thuisploeg kon Bunde geen pijn doen. Echte grote kansen bleven uit. Dat was mede te danken aan het prima verdedigen van Finn, Guy, Alec en Juul. In de slotfase waren er nog een paar kansjes voor Bunde. Zo raakte Sem C de paal en had Youri na een goede actie de pech dat de keeper zijn schot kon keren. Vorige week vielen de ballen steeds goed, nu was dat niet het geval. Het bleef dus bij 0-3.

Volgende week kan Bunde JO15-1 een plaats in de tweede bekerronde veilig stellen. Een puntje tegen IBC ’03 JO15-1 in Itteren is genoeg. Een ploeg waar op het toernooi in Ulestraten al voor het eerst kennis mee werd gemaakt en die ook in de competitie bij Bunde JO15-1 is ingedeeld. In december komen de mannen uit Itteren en Borgharen naar Bunde. Eerst nemen beide ploegen het dus in Itteren tegen elkaar op. Aftrap om 11.30 uur. Hopelijk kan Luka dan weer van de partij zijn. Hij moest de eerste twee bekerwedstrijden namelijk wegens ziekte helaas aan zich voorbij laten gaan.