Datum

31 augustus 2019 12:00

Accommodatie

Onbekend

Op 31 augustus vond voor de jo15-2 om 12:00 uur de eerste van de drie bekerwedstrijden plaats. Om 11 uur werd vanuit Bunde gezamenlijk vertrokken naar het voetbalveld in Beek, om daar tegen Caesar jo15-2 te spelen. Het weer dreigde te zorgen voor problemen. Met een temperatuur van 32 graden celsius, betraden de jongens het kunstgrasveld.

Al snel na de aftrap viel de 1-0 voor Caesar. Doordat de goal snel viel, waren we bang waren dat we de koppen lieten hangen. Ondanks het weer vocht Bunde toch door en probeerden ze ieder balcontact te benutten. Helaas viel voor de drinkpauze ook de 2-0. Hierna liet de  scheidsrechter de spelers een slok drinken en er werd onderling gecoacht om door te gaan, want we waren zeker op het goede pad. We kregen enkele kansen, maar ze konden helaas niet benut worden.

Na de drinkpauze gingen we vol goede moed terug het veld op. Deze goede moed werd al snel beloond met een mooie goal voor Bunde. Het onderlinge coachen had zijn werk gedaan; Niek scoort de 2-1. We konden met één goal achterstand de rust in gaan. In de rust werden tactieken besproken met de spelers om van die 2-1 alsnog een 2-2 of zelfs meer te maken. De doelstelling: hieruit moeten we minimaal een gelijkspel halen!

De tweede helft begint. De spelers zijn gefocust en Bunde trapt af. Ondanks het weer blijft iedereen de volle 100% geven. We komen in de tweede helft steeds dichter en dichter bij de goal van Caesar, maar de bal wilt niet in het net vallen. Caesar kreeg ook enkele kansen en brak makkelijk door. Maar toen… Door een goede communicatie konden we doorbreken en kregen we een prachtkans op goal. Max verandert de 2-1 in een 2-2! Kort hierna volgde weer een drinkpauze.

Na de drinkpauze kregen we nog enkele kansen uit corners, maar helaas wisten we hier geen goal uit te krijgen. Niet veel later klonk het eindsignaal. De mannen hebben zich terug kunnen vechten van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijkspel. Ondanks het weer en de snelle achterstand, hebben de  mannen geknokt voor het punt dat we meer dan verdient binnen hebben kunnen halen.

Volgende week treffen we  Haslou jo15-3 thuis. We hopen allemaal dat de temperatuur voor volgende week iets gedaald is.