Datum

30 oktober 2018 18:30

Accommodatie

Onbekend

Bekerwedstrijden zijn altijd potjes op zich. Ploegen die vooraf torenhoog favoriet zijn, leggen het nog wel eens af tegen de zogenaamde underdogs. Bunde JO15-1 moest in de tweede bekerronde naar Berg en Terblijt om het daar op een koude dinsdagavond op te nemen tegen het JO15-2 team van VV Berg ’28. Op papier een tegenstander die met niet al te veel moeite aan de kant geschoven zou moeten kunnen worden. Maar dat dachten ze diezelfde avond in Eindhoven ook. En toch klopte het nietige RKC het grote PSV. Potjes op zich dus, die bekerwedstrijden…

Bij aankomst op het sportcomplex van Berg kwam de regen met bakken uit de hemel. De warming up werd nog in de regen gedaan, maar bij de aftrap waren de druppels zo goed als op. Tijdens de wedstrijd bleef het gelukkig droog. Maar de wind had vrij spel. Die waaide de gehele wedstrijd vrij krachtig en zou van tijd tot tijd het spel ook behoorlijk beïnvloeden. Bunde had de wind tegen in de eerste helft en dat maakte het niet bepaald gemakkelijk. Passes werden soms eerder onderschept door de wind dan door de tegenstander. Ballen die werden uitverdedigd, kwamen vaak net zo hard weer terug en ook onze keeper Lars had grote moeite om een fatsoenlijke doeltrap te produceren. Berg had wat dat betreft iets meer luxe met de wind in de rug.

Toch probeerde Bunde er het beste van te maken. Het spel speelde zich in het eerste kwartier hoofdzakelijk af op de helft van Berg. Maar meer dan een paar speldenprikjes konden onze mannen niet uitdelen. De grootste speldenprik werd in de vijftiende minuut wel omgezet in een doelpunt. Na een mooie individuele actie in het zestien meter gebied zette Sem C de 0-1 op het scorebord. Twee minuten later kreeg Berg haar eerste schietkans maar Lars wist met een uiterste krachtsinspanning zijn vingertoppen tegen de bal te zetten en verwerkte het goede afstandsschot zo tot corner. Berg had dus haar eerste waarschuwing uitgedeeld en Bunde leek daar even van te schrikken. Mede door de invloeden van het weer liep het allemaal even iets minder gesmeerd en werden er hier en daar wat foutjes en verkeerde keuzes gemaakt. In een van die situaties verscheen er opeens een Berg speler alleen voor onze keeper en hij schoot na een half uur spelen zo maar de 1-1 binnen. Dat was tevens de ruststand na een moeizame eerste helft van Bunde zijde.

In de tweede helft speelde Bunde met de wind in de rug. Nu moest Berg daar tegen zien op te boksen. En zoals verwacht, ontstond er een geheel andere wedstrijd. Bunde speelde een stuk gemakkelijker in het tweede bedrijf. Het werd na vier minuten al in het zadel geholpen toen een Berg verdediger die ter hoogte van de vijf meter lijn wilde opruimen de bal verkeerd raakte en zijn eigen doelman verschalkte. De 1-2 was dus nog een cadeautje. Maar twee minuten later was het weer raak. Een breedtepass van Youri kwam ietwat gelukkig bij Sem M terecht en nadat hij naar binnen was gedraaid, poeierde hij de 1-3 tegen de touwen. Berg wilde nog niet opgeven maar de thuisploeg had niet alleen te maken met de sterke wind, maar ook met een Bunde dat steeds beter haar draai begon te vinden. Dat resulteerde na dertien minuten spelen in een vierde treffer. Noah werd op links diep gestuurd door Juul en hij liet zijn directe tegenstander zijn hielen zien. Noah had toen al lang gezien dat Sem M helemaal vrij voor het doel stond. Voor hem was het een koud kunstje om de voorzet van Noah binnen te tikken: 1-4. Tien minuten later werd de eindstand bepaald op 1-5. Noah reageerde attent toen de keeper een schot van Sem C niet onder controle kreeg. En zo bekroonde Noah dus zijn prima wedstrijd met een doelpunt.

Bunde liet zich dus uiteindelijk niet verrassen in Berg en Terblijt. De wind bleek in de eerste helft de grootste tegenstander te zijn. In de tweede helft werd alsnog orde op zaken gesteld. En zo behaalde de groen/witten dus zonder al te veel problemen de derde bekerronde.