Datum

10 november 2018 13:15

Accommodatie

Onbekend

Na vier speelrondes begint zich op de ranglijst langzaam maar zeker een kopgroep te vormen. Bunde en Hellas wisten al hun wedstrijden te winnen en SJO Krijtland JO15-2 had weliswaar al een wedstrijd verloren, maar nestelt zich voorlopig op de derde plaats. Laatstgenoemde ploeg was afgelopen weekend te gast op het Heiveld complex. Bij winst konden de jongens uit Gulpen, Margraten en Sibbe op gelijke hoogte komen met Bunde. Er stond dus best iets op het spel…

Scheidsrechter Jasper floot stipt om 13.15 uur voor de eerste keer op zijn fluitje en al snel ontstond een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Kansen waren schaars. Krijtland liet wel al snel zien over een goede ploeg te beschikken. Hun spel zag er verzorgd uit. Dat kon van het spel van de thuisploeg niet gezegd worden. Het liep namelijk voor geen meter aan Bunde zijde. Veel onnodig balverlies, weinig pit en geen rust in het spel. De eerste echte grote kans van de wedstrijd was voor Krijtland. Na een slechte uittrap van Lars kwam de bal bij de tegenstander terecht en die leken daarvan te kunnen profiteren via een schot richting het dak van het doel. Lars herstelde zich echter prima want hij wist de bal met zijn vingertoppen over de lat te tikken. Dat was een eerste waarschuwing en je zou denken dat de mannen daardoor wakker geschud werden. Maar dat was niet het geval. Sterker nog, na 19 minuten spelen stond er opeens 0-1 op het denkbeeldige scorebord. Na knullig balverlies op het middenveld kon een Krijtland speler oprukken richting de goal van Bunde en hij maakte het koelbloedig af. Het bleef vervolgens een wedstrijd waarin er nauwelijks doelpogingen waren. Maar bij een van de weinige kansen die Bunde kreeg, was het in de 27e minuut wel raak. Het was eerst Sem C die probeerde de bal in het vijandige doel te werken. Dat lukte niet, maar de bal kwam bij Noah terecht en die wist wel raad met dit buitenkansje: 1-1. Met die stand zochten de spelers ook het kleedlokaal op. En daar moesten duidelijk een paar puntjes op even zoveel i’s gezet worden.

Bunde begon scherp aan de tweede helft. Er werd meteen koers gezet richting het doel van Krijtland en dat resulteerde in de derde minuut in een corner. Sem M ging achter de bal staan en draaide de bal in één keer richting de doellijn. Vlak voor plaats van bestemming werd de bal nog heel even aangeraakt en dat was voldoende om hem in het net te laten belanden. En zo was er dus al heel snel een 2-1 voorsprong voor Bunde. Vlak daarna moest Jasper een Krijtland speler geel geven na een grove charge op Finn. Bunde was dus tien minuten lang met een man meer en probeerde in die fase de wedstrijd te beslissen. Dat lukte jammer genoeg niet. Krijtland hield stand. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Ook Chris kreeg geel en zo stond Bunde dus opeens met een man minder op het veld. Nu verhoogde Krijtland de druk. Vooral de twee behendige aanvallertjes van Krijtland waren constant een plaag voor de Bunde verdediging. Maar onze mannen stroopten de mouwen op en wisten het gevaar steeds te elimineren. Ook toen Bunde weer met elf spelers op het veld stond, moest er gebikkeld worden. Krijtland ging op zoek naar de gelijkmaker en was daar ook nog een keer heel dichtbij. Gelukkig wist Finn de bal tot twee keer toe van de lijn te halen. Bunde bleef knokken en trok de 2-1 voorsprong op wilskracht over de streep. Het was een zware dobber maar die leverde dus wel gelukkig drie punten op.

Later die dag (en zondag) kreeg de wedstrijd helaas nog een zwart randje. Jeremy viel in de slotfase uit met een knieblessure en onderzoek in het ziekenhuis wees zaterdag in eerste instantie uit dat hij een scheurtje in het kniegewricht zou hebben. Dat zou 6 weken gips tot gevolg hebben. Maar op zondag kwam het bericht dat er een botje naast de kruisband is afgebroken. Er volgt nu een kijkoperatie, maar duidelijk is in elk geval dat Jeremy 9 maanden lang niet mag sporten. En dat is natuurlijk een grote domper. En het is allemaal extra zuur omdat hij net hersteld was van een armbreuk die hij opliep in de bekerwedstrijd tegen Meerssen in september. Jeremy had net weer drie wedstrijden meegespeeld en zit dus nu opnieuw langdurig in de lappenmand. De uitslag van de wedstrijd is nu slechts bijzaak. De mannen hadden met alle plezier de punten weer ingeleverd als ze daarmee de blessure van hun teamgenoot hadden kunnen voorkomen. Heel veel sterkte Jeremy!!!