Datum

25 mei 2019 13:15

Accommodatie

Onbekend

Het zit Bunde JO15-1 niet mee de laatste tijd. De ene na de andere speler moet worden toegevoegd aan het blessurelijstje. Dit keer was het Sem M die vanwege een hamstringblessure geen groen licht kreeg om aan de aftrap te verschijnen. Onze tandem Sem/Sem werd zo dus helaas gehalveerd. Natuurlijk scheelt dat een slok op de spreekwoordelijke borrel, maar de andere spelers die zaterdag aan de aftrap verschenen, zijn stuk voor stuk kanjers en zouden het klusje tegen middenmoter Scharn JO15-2 samen moeten kunnen klaren.

Scharn nam vanaf de aftrap het initiatief. Het liet de bal goed rond gaan en vond zonder moeite steeds de vrije man. Het balbezit was dus voor de Maastrichtenaren maar dat leverde in de eerste vijf minuten geen kansen op. Toen Bunde zich in de zesde minuut voor het eerst in het 16-meter gebied van Scharn meldde, was het meteen raak. Na een aanval die werd opgezet door Juul, was het Guy die na goed doorzetten van dichtbij de 1-0 binnen kon schieten. Guy stond dit keer niet op zijn vertrouwde stek in de verdediging, maar mocht door het ontbreken van Sem meer aanvallend spelen. En dat pakte dus meteen al goed uit.

Na de snelle voorsprong bleef het spelbeeld hetzelfde. Scharn had veruit het meeste balbezit en legde verzorgd voetbal op de mat. Echte kansen leverde dat niet op. Bunde kwam geen moment in de problemen. Sterker nog… het was de thuisploeg die na 18 minuten spelen op 2-0 kwam. Stijn kreeg buiten het strafschopgebied een afvallende bal voor zijn voeten. Hij bedacht zich niet, haalde uit en zag zijn schot prachtig in de driehoek verdwijnen. Na een klein half uur had ook nog een derde treffer kunnen vallen, maar de inzet van Sem C werd van de lijn gehaald. Helaas moest Bunde vlak voor rust nog een tegentreffer incasseren toen een speler van Scharn na een hoekschop een in eerste instantie afgeslagen bal in het hoekje kon frommelen. Ruststand dus 2-1.

De aansluitingstreffer vlak voor rust had Scharn weer hoop gegeven op een goed resultaat. Het kwam dan ook goed uit de startblokken in de tweede helft. Na zeven minuten spelen kregen de bezoekers al een 100% kans maar Lars wist met zijn voet te redden. Inmiddels was Collin van JO13-1 in de ploeg gekomen. Hij maakte een verdienstelijk debuut in de hogere leeftijdsklasse en was een paar keer dichtbij een doelpunt. Helaas was hij bij het laatste zetje steeds net niet sterk genoeg om het te kunnen afmaken. Maar hij zorgde absoluut voor gevaar. Goed gedaan Collin!

Ondertussen was er aan het spelbeeld nog steeds niet veel veranderd. Scharn bleef de betere ploeg en Bunde begon zich meer en meer door de wedstrijd te worstelen. Organisatorisch lieten de mannen steken vallen en ook de passing hebben we wel eens beter gezien. In die fase was het Scharn dat daar optimaal van profiteerde. Na 22 minuten spelen mochten de gasten een corner nemen en net als in de eerste helft leverde dat een doelpunt op. De bal kwam hoog voor het doel en werd hard binnengekopt: 2-2.

Bunde moest nu vol aan de bak. Enerzijds om weer op voorsprong te komen, maar anderzijds zeer zeker ook om een achterstand te voorkomen. Er moest dus gewerkt worden. En dat deden de mannen dan ook. Het team knokte voor wat het waard was en ging op zoek naar een derde treffer. Daarbij ontstond er achterin veel ruimte en zo werd Scharn ook nog een paar keer gevaarlijk. Heel gevaarlijk zelfs. In de slotminuten moest Youri namelijk aan de noodrem trekken om te voorkomen dat een Scharn speler oog in oog met Lars kwam te staan. Hij haalde net buiten het strafschopgebied de betreffende speler onderuit en moest dat met geel bekopen. De vrije trap was een prooi voor Lars en zo hield Bunde toch nog een punt over aan het onderonsje met Scharn JO15-2.