LOGO Bert Smorenburg  website

80 jaar 1934-2014

Jeugd E3

RKHSV E4-Bunde E3

In de derde speelronde van deze najaarsreeks moesten we het in Maastricht opnemen tegen RKHSV E4. Deze ploeg was, net als wij, begonnen met twee overwinningen en had zelfs nog geen enkel tegendoelpunt hoeven te incasseren.

Er stond vandaag iets op het spel. En dan hebben we het niet alleen over het handhaven in de top van het klassement. Dat was bijzaak voor onze jongens. Vandaag kon de eerste prijs van het seizoen gewonnen worden! Tijdens de allereerste training had trainer Don de spelers namelijk een broodje frikandel in het vooruitzicht gesteld als er drie maal op rij gewonnen zou worden. En dat waren onze matadoren niet vergeten! Maar dan moest er wel afgerekend worden met RKHSV. En dat bleek nog niet zo gemakkelijk te zijn. We troffen een fysiek sterk team (tweedejaars) dat furieus uit de startblokken kwam. Vanaf het beginsignaal zetten de mannen uit Heugem druk op de bal en binnen een paar minuten verschenen ze al enkele malen gevaarlijk op onze helft. Met name de buitenspelers van RKHSV waren mannen om rekening mee te houden.

Gelukkig liepen we in die eerste vijf minuten geen averij op. Sterker nog, toen de wind iets was gaan liggen, konden wij aan onze eerste aanval gaan bouwen. Sem wist de bal bij Rodger te krijgen. Deze speelde zijn tegenstander mooi uit en zette vervolgens zo goed door dat hij Mel de bal op een presenteerblaadje kon geven. Mel wist daar wel raad mee en scoorde beheerst de 0-1. Op dat moment tegen de verhouding in maar wel lekker natuurlijk.

Na die openingstreffer ging het opeens allemaal iets gemakkelijker. RKHSV bleef fysiek gezien weliswaar een overwicht houden, maar Bunde werd technisch beter en bovendien veel gevaarlijker. Vooral Mel was een plaag voor de RKHSV verdediging. We kregen een aantal dotten van kansen maar wisten deze helaas niet te verzilveren. Ruststand 0-1.

Met man van de wedstrijd Lucas voorop werd er ook in de tweede helft gevochten voor iedere meter. Niemand verzaakte: één voor allen, allen voor één! Onze backs Joerie en Youri bleven goed overeind tegen de gevaarlijkste jongens van RKHSV en aanvallend gezien gingen we gewoon door met het creëren van kansen. De beloning kwam twaalf minuten na rust toen Sem met een prachtige boogbal van afstand de sterke keeper van RKHSV wist te verschalken: 0-2! We bleven goed spelen en er waren zelfs kansen op 0-3. We zagen een schot van Noah net voorlangs gaan, Mel was dichtbij een doelpunt en Sem pegelde nog een keer op de paal. Maar ook RKHSV bleef gevaarlijk. Na slordig balverlies op het middenveld hadden de Heugemse aanvallers opeens vrij baan richting de goal van Lars en zo werd het zeven minuten voor tijd 1-2. RKHSV kwam met een slotoffensief waar je U tegen zegt, Bunde counterde nog een aantal keer gevaarlijk maar doelpunten vielen niet meer. En zo werd het dus een zwaarbevochten maar, gezien het aantal kansen, dik verdiende overwinning voor de E3. Wat een inzet, wat een werklust! Dat broodje frikandel gaat volgend weekend (dan is Raoul er ook weer bij) zeker smaken. Van harte gefeliciteerd kanjers!

Overige uitslagen in onze klasse:

RKVVL/Polaris E3-Meerssen E3: 2-4
Heer E2-Eijsden E4: 1-8